Selectie van projecten > SLiM-kamer AZ St Lucas

SLiM-kamer AZ St Lucas
Het AZ Sint-Lucas Gent trekt voluit de kaart van de innovatie met een gloednieuw paviljoen op het plein aan de hoofdingang. Patiënten, artsen, medewerkers en andere geïnteresseerden kunnen er kennismaken met innovatieve ontwikkelingen in de zorg en de modelkamer van de toekomst.


Het initiatief van de SLiM-kamer (Sint-Lucas Innovatieve Modelkamer) werd genomen door Danny Van Hove, diensthoofd infrastructuur: “Naar aanleiding van nieuwe patiëntenkamers dachten we na over de kamer van de toekomst. Zo kwamen we op het idee om een modelkamer te installeren als proeftuin. Tegelijk willen we ook aandacht hebben voor de inbreng van patiënten, artsen en medewerkers, en onze omgeving (partners, scholen, overheden…). We gaan op zoek naar creatieve oplossingen die we kunnen meenemen naar volgende projecten. En belangrijk: innovatie moet steeds leiden tot kwaliteitsvol(lere) zorg.”

Het gloednieuwe paviljoen bestaat uit een modelkamer, een inforuimte, een impressieruimte en een prachtig houten zitmeubel. Er werd een volwaardige patiëntenkamer gebouwd inclusief badkamer met douche. Ook ons Olympia Hospital XLow bed voorzien van satellietbediening maakt deel uit van de testkamer.

In de SLiM-kamer is er niet alleen aandacht voor innovatieve materialen en technieken, maar ook voor het toenemend belang van mHealth (mobiele gezondheidszorg). Allerlei apps en draagbare technologie om ons lichaam te monitoren spelen daarop in.
Architect: De Vloed


Omvang van het project : Modelkamer, inforuimte, impressieruimte en houten zitmeubel

Producten