Selectie van projecten > Hôpital civil Marie Curie

Hôpital civil Marie Curie
In december 2000, tijdens de eerste bijeenkomst van het ISPPC (l’intercommunale de santé publique du pays de Charleroi) werd beslist een nieuw, ultramodern ziekenhuis uit de grond te stampen. In 2014 werd deze beslissing werkelijkheid. L’hôpital civil Marie Curie, met een capaciteit van 600 bedden en dagkliniek, opende in oktober 2014 de deuren in Lodelinsart.


De architectuur van het nieuwe gebouw werd geleid door enerzijds medische functionaliteit en toegang tot geavanceerde technologie, maar anderzijds ook door comfort en welzijn van de patiënten. Ook de toegankelijkheid speelde een grote rol. De site in Lodelinsart bevindt zich aan de Chaussée de Bruxelles, in de nabijheid van de A54 én het stadscentrum en er is ook een metroverbinding. Het nieuwe ziekenhuis zal het verouderde Hôpital Civil vervangen en vormt, naast l’Hôpital Vésale, de tweede pijler van het Universitair ziekenhuis van Charleroi. De verhuisoperatie van het oude ziekenhuis naar de nieuwe site Marie Curie was ongezien en duurde 10 dagen waarbij bijna 1.200 werknemers hun steentje bijdroegen.

Onder andere de Franstalige kwaliteitskrant Le Soir wijdde een artikel aan dit grootschalige verhuisproject, waarbij de producten van Haelvoet mooi in beeld gebracht werden. Lees hier het volledige artikel.


Architect: Art & Build architects


Omvang van het project : 400 kamers (met ondermeer 600 Fero relaxzetels en 600 Ilana nachttafels)


Bekijk de
referentiefiche

Download PDFProducten