Haelvoet blog

Design, nieuws en inspiratie

09-07-14 Bedrijfsnieuws




Haelvoet meubilair krijgt een tweede leven


Bij Haelvoet worden elke dag vrachtwagens in- en uitgeladen. Enkele weken geleden echter laadden en verscheepten we een container die wat extra aandacht verdient.


De container met bestemming Santiago de Cuba werd volgeladen met 24 tweedehandse bedden en 50 bijhorende nachtkastjes bestemd voor een renovatieproject van “De vrienden van Cuba”. Deze Belgisch-Cubaanse vereniging, opgericht in 1969, organiseert transporten naar Cuba met tweedehands Belgisch materiaal voor ziekenhuizen, bejaardenhomes, materniteiten, etc...
De Haelvoet bedden en nachtkastjes gaan naar het Ambrosio Grillo hospitaal in Santiago, waar ze in de gerenoveerde ziekenhuisvleugel geplaatst worden. Op 25 juli vindt dan de officiële ingebruikname plaats, de kers op de taart van het succesvolle renovatieproject.
Met de vrienden van Cuba werd overeengekomen jaarlijks een poging te doen om minstens één container te laden. Wij zijn blij dat we onze meubelen, na meer dan twintig jaar dienst, nog een tweede leven kunnen geven. Daarom verlenen we graag onze volle medewerking aan hun projecten.

Meer info over de projecten van de vrienden van Cuba vind je hier:

- https://www.facebook.com/pages/Vrienden-van-Cuba-Regio-Gent/330476937335?sk=timeline

- http://www.cubamigos.be/