Haelvoet blog

Design, nieuws en inspiratie

23-03-17 Bedrijfsnieuws
Kangoeroeën in een Fero zetel


Uit onderzoek blijkt dat te vroeg geboren baby’s zich sneller en beter ontwikkelen als ze een paar uur per dag op de borst bij hun vader of moeder kunnen liggen.


Deze methode kreeg de betekenisvolle naam kangoeroeën. Premature baby’s worden namelijk echt beter van huidcontact. Het geeft warmte, ze ruiken de moeder en de vader, ze herkennen de hartslag en komen meer tot rust.

Een aantal ziekenhuizen doen er dan ook alles aan om het kangoeroeën te stimuleren bij jonge ouders en maken hierbij gebruik van onze Fero zetels. In relaxpositie leent de Fero Ergo-line zetel zich namelijk uitstekend tot kangoeroeën. Het lichaam bevindt zich in een aangename, horizontale houding waardoor de baby comfortabel en veilig op de borst gelegd kan worden. Daarnaast verzekert de zero-gravity positie een vlotte bloeddoorstroming, zodat de kangoeroepositie met gemak enkele uren kan aangehouden worden.

Bekijk hier de reportage gemaakt door VTM nieuws in het UZ Antwerpen over kangoeroezorg (mét een glansrol voor onze Fero zetel):