Haelvoet blog

Design, nieuws en inspiratie

21-12-16 Bedrijfsnieuws




PRoF 5.0 : Ziekenhuiskamer of hotel?


Het ProF-consortium stelt de “Flexible Patient Room of the Future” of PRoF 5.0 voor.


Dat is een ontwerp van twee ziekenhuiskamers waar al de nieuwste snufjes en technologieën in verwerkt zijn. De kamers staan met elkaar in verbinding wanneer beide verblijvers dat wensen.

"Wij bouwden twee standaard éénpersoonskamers, waarvan één patiëntenkamer uitgerust is met de nieuwste snufjes en daarnaast een Guest Room die indien nodig heel snel kan omgevormd worden tot patiëntenkamer. We bouwden bewust bestaande patiëntenkamers om tot Guest Rooms, zodat deze de familie of vrienden een perfect hotelgevoel kunnen geven. Alhoewel de patiënt fysisch geïsoleerd is, is er toch voldoende contact mogelijk met de patiënt.

Deze bewuste ombouw is een economische oplossing voor het ziekenhuis en biedt een oplossing tegen vereenzaming. Beide kamers bevatten de nieuwste technologie voor plafondverwarming of -koeling, een uniek sensorsysteem in de vloer om valdetectie te kunnen uitvoeren en alle faciliteiten en sturingsmogelijkheden voor zowel de patiënt als voor de bezoeker", laat het ProF-consortium weten.

www.prof-projects.com