Haelvoet blog

Design, nieuws en inspiratie

08-02-16 Bedrijfsnieuws




PRoF beloont innovatief zorgproject met 10.000 €. Schrijf nu in.


Het PRoF consortium, met Haelvoet als actief participerend lid, lanceert samen met de Universiteit Gent en prof. Dr. R. Peleman een oproep voor kandidaten voor de PRoF awards 2016.


Deze wedstrijd beloont innovatieve projecten in het brede domein van de gezondheidszorg (vb: nieuwe inzichten in infrastructuur, zorgprocessen, innovatieve producten en/of diensten, …). Belangrijk is dat de ingestuurde projecten niet alleen innovatief zijn in hun doeldomein, maar ook beantwoorden aan de PRoF waarden: comfort, respect voor privacy, veilig, anti-eenzaam, niet stigmatiserend, intergenerationeel, respectvol en flexibel.

Uit de inzendingen selecteert de jury 3 projecten die worden uitgenodigd om hun werk te presenteren tijdens een internationaal symposium op 25 mei 2016 aan de Universiteit Gent. Tijdens het symposium wordt uit de 3 laureaten een winnaar gekozen die de PRoF award ontvangt (met een waarde van 10.000 €).

In 2015 waren er 33 kandidaturen voor de ProF award (http://www.prof-projects.com/2015-candidates.html). Toen ging de award naar de heer Smolders van WZC de Witte Meren in Mol. Hij ontwikkelde het “Cycling through your past” platform dat inwoners van verzorgingsinstellingen toelaat even doorheen de muren van de instelling te breken en de buitenwereld te (her)ontdekken tijdens het fietsen op een hometrainer.



Inschrijven kan nog tot 1 maart 2016. Meer info vind je hier:http://www.prof-projects.com/2016-call.html


PRoF is een Europees open innovatie consortium opgericht in 2009. Haelvoet maakt sinds de opstart deel uit van dit onderzoeksplatform dat, via open innovatie, de schotten tussen verschillende disciplines weghaalt. Het brengt meer dan 300 professionals bij elkaar om na te denken over de evolutie van zorgsystemen. De kracht van het consortium ligt in zijn interdisciplinaire benadering waarbij zorgorganisaties samenwerken met universiteiten en bedrijven om visies voor de toekomst te creëren. Deze visies zijn gerealiseerd in concept kamers, die bezocht kunnen worden op de PRoF site te Poperinge - België (www.prof-projects.com)